Monday, July 20, 2009

Wajah Cerah Bak Mutiara

Banyak gila sekarang ni produk pemutih yang menggunakan cara pengelupasan ada kat pasaran...dgn promosi yang sangat-sangat bagus...mmg ramai le yang suka nak mencuba..hehehe...temasukla aku yang sangat mudah terpedaya ngn iklan-iklan cam tu...wajah cerah bak mutiara dalam 2 minggu...tah macam-macam lagik la iklan cam ginie..awal-awal mmg le cerah kulit akhu ni..then lelame kwn aku mula perasan muka aku cam burn...aku pun pasan tapi buat tak tau je....tapi lama-lama aku risau lak..semakin gelap gak muka aku ni...aku tak leh cakap produk hape...tapi mmg ada kat pasaran..owg len pakai elok je..heran lak aku...kulit aku ni kot yang sensetip...

Aku nak share ngn korang ni..
Bace jgn tak bace..

Aku ada attend satu seminar kecantikan..hehehe...punya la tak de keje kan..seminar cam gini pon aku follow..walhal dulu kat UTM aku tak tingin pon nak follow kalo ada program cam ni..he~~~ kalo program sukan-sukan ke aku la paling cepat..dulu make-up make up ni tak tingin pon...tapi dah menginjak dewasa ni tingin la pulak dah...aduh abeh la wit aku pas ni..behabis kat barang make up..

Masa aku attend seminar ni banyak jgk la yang aku dapat blajar cara nak jg kulit dgn baik..

Jgn sesekali guna produk pengelupasan sbb kulit akan jadi kemerah-merahan..nampak cantik kat luar tapi kulit dalam sudah rosak tau..ramai jgk yang datang masa tu yang guna produk cam tu..abg tu cek kulit guna mesin yang beharga RM 13,000 tau..owg tu la ckp..ada akak yang menggunakan produk pengelupasan tu cek..urat-urat darah kat kulit muka dah nampak..kulit akak tu dah nipis sangat..

Rutin penjagaan kulit wajah..

1. Cuci muka (cleansing foam)
2. Pakai toner
3. Pakai la pelembab
4. Kalo pakai make-up mesti tanggalkan make-up ngn ceansing milk
5. Setiap 2 kali seminggu mesti guna scrub ngn mask..ni utk tanggalkan kulit mati..
Penggunaan scrub ni sangat penting kawan-kawan..

Baru-baru ni jgk aku ada tebaca pasal produk yang baik kat pasaran utk di jadikan pencerah..sbbnye produk-produk cam gini dah diuji oleh DERMATOLOGI..

Antara produk-produk tu adalah

1. L'oreal White Perfect Gentle Moisturizing Day Cream


2. Clarins White Plus Total Whitening Essence


3. Bioterm White detox Botanic (A) Lyzer


Semoga tips ni dapat bantu kamu semua...

a.k.u s.u.d.a.h m.u.l.a n.a.k. b.e.c.a.n.t.i.k c.a.n.t.i.k

8 comments:

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

amboi222... ni sejak bila jadik ejen kecantikan nehh

Budak Pensel said...

wah... ni promosi produk kecantikan nie..

beli beli..yeah

_ToMaToMeI_ said...

hazerin...

hehe...sejak suka membaca ni reen..tiap-tiap ari cari majalah nak baca..hehe..masak tak nak lak nak bajar ila ni..aritu bajar sat ja pastu..He~~~

budak pensel....
hehe...yeah kalo ada wit musti beli ya...

fairuz said...

amboiii....dah nak transform keayuan dah ke? haha

_ToMaToMeI_ said...

fairuz...
hehe apai mesti ar...bukan stakat AF 7 ja tau yang transform...aku pon tingin jugak...

StingRay said...

tak pakai mesin 13k pun,kat dahi aku dah nampak urat-urat...




tu nak kira lagu mana tu?

_ToMaToMeI_ said...

Stingray...

Kita kira lagu ni la senang..
kulit kat dahi ko mungkin tak cukup collogen kot...

fatin said...

ila pakai ker produk2 yang ditulis tu..hehehehhe...

 

Copyright © 2012 Reserved to Anugerah Terindah
Design by Cik Kumbang