Tuesday, December 29, 2009

2nd Time!!!!

Dulu aku penah naik flight...tapi ni masa aku kecik...
masa tu darjah 4 tak silap aku..tu pon sebab cikgu skolah rendah aku buat rombongan..mana nak hingat dah cara-cara naik flight kan...
yang aku igt kat Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang aku tumpahkan air kat lantai..

Buat kali keduanya aku bekesempatan naik flight...for the second time..masa umo aku 24 tahun...ni pon disebabkan aku attend kursus kat Johor...naik dari Alor Setar transit kat KL then trus ke Johor...

hehe...nasib baik wakil dari Alor Setar 3 org...tak la cuak sangat aku kat Lapangan Terbang tu...aku igt masa diorang tempah tiket ni kami leh duduk dekat-dekat...haha rupanya duduk berasingan...aku kat blakang..member aku yang 2 org lagi kat depan..agak jauh dari aku...

Hehe..pas je duduk aku pon amek la majalah yang ada...membaca dan terus membaca...haha..walhal aku tgk gambar ja...pastu aku tgk ramai yang pakai tali pinggang keselamatan...aku pon pakai..ada 2 org lelaki/jejaka kat sebelah aku..hehe gayanya cam executive yang baru balik dari berbisnes...aku tgk diorang sebok membaca sorat khabar..

Pastu 45 minit telah berlalu...kami bakal sampai kat KL...aku try la bukak tali pinggang seperti yang telah diarahkan oleh anak-anak kapal (hehe betulka ni aku guna term anak-anak kapal)..alamak cuak nya aku...muka dah merah dah...aku try banyak kali...tapi tak boleh..cam na ni...dengan malunya aku tanya la jejaka kat sebelah aku ni...encik tali pinggan ni nak bukak macam mana??&%%#@%^&*$%%% isk malu sunggoh aku masa ni...

Dia senyum..aku pon mesti la tersenyum gak..kalo nangis time tu lagi memalukan..haha...senyum sambil muka merah padam...

Tima kasih ye encik...

6 comments:

amu mejie said...

hehe~ sengih je kan kt abng tu smbil tnya.....siap peace lg...hehe...ala ila....jgn caya...yg pakai "kot" pon tgk kiri kanan gak ....kejadian benar ni...he~

_ToMaToMeI_ said...

ang ka yang tgk kiri kanan tu Mizi???

he~~~~

Jard The Great said...

ehhee..

papepon.. ku nk ucap selamat tahun baru.. dan salam singgah dari ku.. =)

_ToMaToMeI_ said...

Jard The Great

TQ Jard...elamat tahun baru jugak buat kamu...

Anonymous said...

kelakala ila ni...=))
tetibe bro sebelah tupun xtau nk bukak...mesti ila ngan die berbalas balas ketawa..hihihi...zila..

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

tak pernah naik kapal terbang....teringin sesangat..haishh...tambang terlalu "murah" lah...hahaha

 

Copyright © 2012 Reserved to Anugerah Terindah
Design by Cik Kumbang